Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Έδειξε ανέτοιμη...(video)


Με «γκέλα» ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς δεν κατάφερε να φύγει ούτε καν με το βαθμό της ισοπαλίας από το «Γκούντισον Παρκ», χάνοντας με 1-0 από την Έβερτον, χάρη σε γκολ του Μαρουάν Φελαϊνί.Ο διεθνής Βέλγος μέσος, ο οποίος είχε διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο 4-4 μεταξύ των δύο ομάδων στο «Ολντ Τράφορντ» την περσινή σεζόν, χάρισε μια νίκη ουσίας και γοήτρου στα «ζαχαρωτά», αξιοποιώντας με πανέμορφη κεφαλιά την εκτέλεση κόρνερ του Ντάρον Γκίμπσον στο 57ο λεπτό.Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι δεν έθελξε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των «μπέμπηδων», αγωνιζόμενος στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα, καθώς πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Ντάνι Ουέλμπεκ.Ταυτόχρονα, οι οπαδοί της Έβερτον καλωσόρισαν με τον καλύτερο τρόπο τον Κέβιν Μιραλάς, αποθεώνοντας το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του κατά την επίσημη παρουσίασή του, λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

Α’ ημίχρονο:
Η τέλεια μέρα, στην οποία βρέθηκε ο Μαρουάν Φελαϊνί και τα προβλήματα, τόσο στη μεσαία γραμμή, όσο και στα μετόπισθεν, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έκαναν την Έβερτον να αποκτήσει το πάνω χέρι από την έναρξη της αναμέτρησης. Τα «ζαχαρωτά» είχαν τον… αφάνα να καθοδηγεί όλους τους συμπαίκτες του και μάλιστα, να φτάνει μια ανάσα από το γκολ στο 15ο λεπτό! Ξεφεύγοντας από δύο αμυντικούς, μπήκε στην περιοχή του Ντε Χέα από πλάγια θέση και προτού χάσει τη μπάλα, σούταρε δυνατά για να τη στείλει στο δεξί δοκάρι του Ισπανού πορτιέρο της Γιουνάιτεντ.Ο Χάουαρντ, στην απέναντι πλευρά, ακούμπησε πρώτη φορά τη μπάλα σε απόκρουση εκτέλεσης φάουλ από τον Γουέιν Ρούνεϊ, λίγο μετά το δοκάρι του Φελαίνί, αλλά ξανά η Έβερτον ήταν αυτό που είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Πίεναρ, από ασίστ του υψηλόσωμου μέσου, σούταρε χαμηλά στην αριστερή γωνία του Ντε Χέα για να τον αναγκάσει να επέμβει εκ νέου και να παραχωρήσει κόρνερ. Οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον απείλησαν με τα σουτ των Ρούνεϊ και Γουέλμπεκ στο τρίλεπτο 38’-41’, αλλά δεν βρήκαν στόχο. Το ημίχρονο, έκλεισε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπέινς, στον οποίο είπε επίσης «όχι» ο πορτιέρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Β’ ημίχρονο:
Ο ρυθμός από τις εξέδρες και ο ενθουσιασμός του κόσμου συνεπήρε τους παίκτες του Ντέιβιντ Μόγιες που εμφανίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο σχεδόν… σεληνιασμένοι! Το μοναδικό πρόβλημα για τα «ζαχαρωτά» ήταν η ταχύτατες αντεπιθέσεις των «κόκκινων διαβόλων», αλλά ούτε με αυτές απειλούσαν οι φιλοξενούμενοι. Έτσι, ο Όσμαν στο 49ο λεπτό έστειλε τη δεύτερη… προειδοποίηση, με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και η τρίτη θα ήταν «φαρμακερή». Ο MVP της Έβερτον, Μαρουάν Φελαϊνί, με παλικαρίσια κεφαλιά στο 57ο λεπτό, έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το γκολ που άξιζε τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα του.Η ώρα που ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι θα πραγματοποιούσε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έπρεπε να αργήσει πολύ. Ο Ολλανδός αστέρας πέρασε στο παιχνίδι στο 68ο λεπτό στη θέση του κακού Γουέλμπεκ και μαζί του, η ομάδα του Φέργκιουσον έκλεισε την Έβερτον στα καρέ της. Βέβαια, ο Χάουαρντ, αν και βρισκόταν σε εγρήγορση, έβλεπε τις ευκαιρίες να περνούν χωρίς να χρειαστεί η επέμβασή του. Η υπεροχή των φιλοξενούμενων δεν μετουσιώθηκε ποτέ σε γκολ και τα «ζαχαρωτά» πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Έβερτον: Χάουαρντ, Χίμπερτ, Μπέινς, Γιαγκέλκα, Ντιστέιν, Νέβιλ, Γκίμπσον, Όσμαν (80’ Κόουλμαν), Πίεναρ, Φελαϊνί (90’ Χάιτινχα), Γέλαβιτς (89’ Νέισμιθ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβρά, Βίντιτς, Βαλένσια, Κάρικ, Νάνι (78’ Γιάνγκ), Σκόουλς, Κλέβερλι (85’ Άντερσον), Καγκάβα, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ 
(68’ Φαν Πέρσι)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου