Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Κλουζ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Προεπισκόπηση αγώνα

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ταξίδεψε στη Ρουμανία όπου θα αντιμετωπίσει την Κλουζ για τη δεύτερη αγωνιστική του ογδόου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "κόκκινοι διαβόλοι" έχουν ως στόχο να "ξεπεράσουν" την ήττα του περασμένου Σαββάτου από την Τότεναμ αλλά και να εξασφαλίσουν το συντομότερο δυνατό την πρόκριση τους στη επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ώστε να αποφύγει πιθανούς κινδύνους και να "ξορκίσει" τη περσινή απογοητευτική Ευρωπαϊκή πορεία. 

ΚΛΟΥΖ: Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με το «δεξί» τις υποχρεώσεις τους στη φάση των ομίλων, επικρατώντας στην πρεμιέρα της Μπράγκα με 0-2 (Μπαστός στο 19’ και στο 34’ τα γκολ). Έκτοτε ακολούθησαν δύο νικηφόρα αποτελέσματα (ένα για πρωτάθλημα, ένα για Κύπελλο) και μία ήττα (για πρωτάθλημα). Η Κλουζ βρίσκεται στην 6η θέση του ρουμανικού πρωταθλήματος με 16 βαθμούς σε 10 αγωνιστικές. Η προαναφερθείσα ήττα είναι η μοναδική στην τελευταία πεντάδα αγώνων της για όλες τις διοργανώσεις και συμπληρώνεται από 4 νίκες. Εξέτισε την ποινή του στο ματς της πρεμιέρα και επιστρέφει σήμερα ο αμυντικός Βασίλε Μαφτέι.

Απουσίες (4): Τραυματίες οι Ντιτς (μέσος), Βας (Ούγγρος μέσος), Μπακαρί Σαρέ (Ιβοριανός μέσος) και Ρόνι (Βραζιλιάνος επιθετικός).


ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Η Γιουνάιτεντ, από την πλευρά της, δυσκολεύτηκε στην πρεμιέρα, όμως κατάφερε να επικρατήσει της Γαλατάσαραϊ με 1-0, χάρη στο γκολ του Κάρικ στο 7ο λεπτό. Ακολούθησαν δύο νικηφόρα αποτελέσματα (ένα για για την Πρέμιερ Λιγκ κι ένα για το Λιγκ Καπ), αλλά και η εντός έδρας ήττα του περασμένου Σαββάτου από την Τότεναμ. Οι «μπέμπηδες» ισοβαθμούν με τη συμπολίτισσα Σίτι στην 3η θέση, έχοντας αμφότεροι από 12 βαθμούς στις έξι πρώτες αγωνιστικές. Η ήττα από τα «σπιρούνια» έβαλε τέλος σε ένα σερί έξι «κολλητών» νικών για όλους τους θεσμούς.
Σημαντικοί παίκτες της ομάδας, όπως οι μέσοι Γκιγκς, Σκόουλς και Κάρικ, αλλά και ο εξτρέμ Βαλένσια, προτιμήθηκε από τον Φέργκιουσον να μείνουν στην Αγγλία, ενώ φανέλα βασικού θα πάρουν μάλλον οι Ντάρεν Φλέτσερ και Γουέιν Ρούνεϊ, με τον Φαν Πέρσι να κάθεται στον πάγκο.

Απουσίες (3): Παραμένουν στα πιτς οι τραυματίες αμυντικοί Νεμάνια Βίντιτς, Φιλ Τζόουνς και Κρις Σμόλινγκ.


Πιθανές ενδεκάδες
Κλουζ: Φελγκέιρας, Πίντο, Καντού, Ράντα, Καμόρα, Μουρεσάν, Αλμπέρτο, Σουγκού, Μπάστος, Σέπσι - Καπετάνος.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Έβανς, Φέρντιναντ, Μπίτνερ, Κλέβερλι, Άντερσον, Νάνι, Ρούνεϊ, Καγκάβα, Φαν Πέρσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου