Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Προβληματισμός για τα οικονομικά

Προβληματισμό έχει προκαλέσει η κίνηση της οικογένειας Γκλέιζερ που έχει στην ιδιοκτησία της το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να καταθέσει αίτηση για συμμετοχή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.Η κίνηση αυτή έχει ανησυχήσει αρκετά τους φιλάθλους της ομάδας αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έρχονται στο προσκήνιο τα προβλήματα που υπάρχουν στα ταμεία σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.




Σύμφωνα με τις δηλώσεις των αναλυτών στον βρετανικό Τύπο, η οικογένεια Γκλέιζερ συμπεριέλαβε στην έκθεση που κατέθεσε στοιχεία περασμένων ετών και όχι του αμέσους προηγούμενου. Οι ισολογισμοί και οι ταμειακές ροές του οικονομικού έτους 2011-2012 δεν συμπεριλήφθηκαν, με τους οικονομικούς αναλυτές να σημειώνουν ότι αυτό έγινε εσκεμμένα, αφού αναμένεται μεγάλη πτώση στα έσοδα και αύξηση των εξόδων.Αυτό εκτιμάται ότι οφείλεται κυρίως στην κάκιστη πορεία της Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ και στον αποκλεισμό της, μετά τη φάση των ομίλων. Αντίθετα, όταν το 2011 η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έφτασε στον τελικό του θεσμού μπήκαν στα ταμεία της 53 εκατομμύρια περισσότερα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσίαση λογαριασμών που αναφέρονται σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών δεν είναι σύμφωνη με τις αρχές που διέπουν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της αμερικάνικης κυβέρνησης. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έπρεπε να είχαν καταθέσει υπόμνημα με το οποίο θα ζητούσαν να γίνει ειδική εξαίρεση ώστε να γίνουν δεκτά τα εκπρόθεσμα στοιχεία. Σε επιστολή του με ημερομηνία 3 Ιουλίου του 2012, ο Έντουαρν Γούντγουορντ αναφέρεται στο θέμα. «Το ότι δεν συμπεριλάβαμε τα πιο πρόσφατα στοιχεία δεν σχετίζεται με την εταιρεία που έχει έδρα στα νησιά Κέιμαν. Ήταν απλά αδύνατο να γίνει η επεξεργασία τους», τονίζει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του συλλόγου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου