Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ: Ανάλυση του αγώνα

Με σύμμαχο την παράδοση θα προσπαθήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πάρει τη νίκη κόντρα στην Τότεναμ, κάτι που θα της δώσει την ευκαιρία ακόμα και να βρεθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Τα "σπιρούνια" έχουν να γευτούν τη χαρά της νίκης στο Όλντ Τράφορντ από το 1989 και έκτοτε σε 26 επισκέψεις της στο Μάντσεστερ έχει ηττηθεί 22 φορές, γεγονός που σημαίνει ότι ο Βίλας-Μπόας θα πρέπει να "σπάσει" και την παράδοση για να κερδίσει κάτι θετικό από την αναμέτρηση. Από την πλευρά της, η Γιουνάιτεντ κατεβαίνει στο ματς με την ψυχολογία στα ύψη, μετά τη νίκη της στο ντέρμπι επί της Λίβερπουλ. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα και ο Ολλανδός επιθετικός ετοιμάζεται για την 200η του εμφάνιση στην Πρέμιερ και θέλει να το γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο.


Ώρα: 19.30
Γήπεδο: Όλντ Τράφορντ
Προϊστορία: 54-12-9

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Από την έκτη συνεχόμενη νίκη της (που αποτέλεσε και πρόκριση στους «16» του Λιγκ Καπ) προέρχεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «μπέμπηδες» μετρούν συγκομιδή 12 βαθμών στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, καθώς έχασαν μόνο στην πρεμιέρα από την Έβερτον (εκτός έδρας). Οι Τζόνι Έβανς και Ρίο Φέρντιναντ θα συνθέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αποτελώντας τους μοναδικούς ετοιμοπόλεμους σέντερ μπακ. Επιστρέφει στη «δράση» ο Γουέιν Ρούνεϊ μετά τον τραυματισμό του, ενώ ο μέσος Κλέβερλι κερδίζει θέση στο αρχικό σχήμα, μετά την πολύ καλή εμφάνιση και το γκολ μεσοβδόμαδα. 
Αμφίβολοι (1): Εξαιρετικά αμφίβολος ο Κολομβιανός εξτρέμ Βαλέντσια, μετά το χτύπημα που αποκόμισε στο ματς του «Άνφιλντ».
Απουσίες (4): Ο μεσοεπιθετικός Γιανγκ και οι αμυντικοί Σμόλινγκ, Τζόουνς και Βίντιτς είναι τραυματίες (ο τελευταίος υποβλήθηκε μεσοβδόμαδα σε επέμβαση στο γόνατο).
Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Ντε Χέα – Εβρά, Φέρντιναντ, Έβανς, Ράφαελ – Κλέβερλι, Κάρικ – Γουέλμπεκ, Καγκάβα, Ρούνεϊ – Φαν Πέρσι.
* Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι μετρά πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ στα τελευταία έξι εντός έδρας παιχνίδια του για την Πρέμιερ κόντρα στην Τότεναμ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Ευχάριστο το κλίμα στο στρατόπεδο των Λονδρέζων, καθώς η μεσοβδόμαδη νίκη-πρόκριση στους «16» του Λιγκ Καπ αποτέλεσε το τρίτο «τρίποντο» των «σπιρουνιών» στην τελευταία τετράδα αγώνων τους. Η Τότεναμ αγνοεί την ήττα στα τελευταία έξι παιχνίδια της (4 για το πρωτάθλημα, ένα για του Γιουρόπα Λιγκ κι ένα για το Λιγκ Καπ), μετρώντας 3 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Η ομάδα του Βίλας-Μπόας έχει μαζέψει 8 βαθμούς στις πέντε πρώτες αγωνιστικές (2-2-1). Επιστρέφει στη 18άδα ο αμυντικός Νότον, που έχασε το ματς πρωταθλήματος με την ΚΠΡ λόγω τραυματισμού.
Απουσίες (5): Παραμένουν στα πιτς οι τραυματίες Καμπούλ (αμυντικός), Ασού-Εκοτό (αμυντικός), Πάρκερ (μέσος), Λίβερμορ (μέσος) και Αντεμπαγιόρ (επιθετικός).
Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Φρίντελ – Φερτόνγκερ, Κόκερ, Γκαλάς, Γουόκερ – Ντεμπελέ, Σάντρο – Μπέιλ, Ντέμπσεϊ, Λένον – Ντεφόε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου