Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γαλατάσαραι :Preview


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται στο Όλντ Τράφορντ τη Γαλατασαράι για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ και θέλει να ξεκινήσει με το… δεξί τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση αλλά και να "ξορκίσει" τις περσινές εμφανίσεις. 

(21:45) Μάντσεστερ Γ. – Γαλατασαράι
Γήπεδο: «Όλντ Τράφορντ»
Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Στάρκ (Γερμανία)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Να αφήσει πίσω της την περσινή χρονιά, η οποία κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία για τα δεδομένα του ονόματος και της ιστορίας της, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θέλει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» περιορίστηκαν στην 3η θέση του ομίλου τους, πίσω από Μπενφίκα και Βασιλεία, ενώ στην έδρα τους κατάφεραν να πάρουν μόλις μία νίκη και τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια ολοκληρώθηκαν ισόπαλα. Φέτος στοχεύει, φυσικά, σε μία πολύ καλύτερη παρουσία, αρχής γενομένης από σήμερα.Στην Πρέμιερ Λιγκ μπορεί να ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της με την ήττα με 1-0 από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», αλλά έκτοτε, και στα τρία ματς που ακολούθησαν, μετρά ισάριθμες νίκες. Είναι, μάλιστα, πολύ παραγωγική επιθετικά, καθώς έχει πετύχει συνολικά 10 τέρματα και μάλιστα με 7 διαφορετικούς σκόρερ.Το τελευταίο της «θύμα» ήταν η Γουίγκαν, την οποία υποδέχθηκε το Σάββατο και την κατατρόπωσε με 4-0. Για τον σημερινό αγώνα,ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Γουέιν Ρούνεϊ που είναι τραυματίας, κάτι το οποίο ισχύει και για τους Φιλ Τζόουνς και Κρις Σμόλινγκ, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Άσλεϊ Γιανγκ. Από την άλλη, ο Πατρίς Εβρά ξεπέρασε έναν μικροτραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και είναι διαθέσιμος αφού προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα. Παράλληλα, οι Καγκάβα, Βαλένσια και Φαν Πέρσι που δεν αγωνίστηκαν το Σαββατοκύριακο αναμένεται να βρεθούν σήμερα στη βασική ενδεκάδα, ενώ τη θέση του κάτω από τα δοκάρια διατηρεί ο Λίντεγκαρντ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Λίντεγκαρντ, Ράφαελ, Βίντιτς, Φέρντιναρντ, Μπίτνερ, Σκόουλς, Κάρικ, Βαλένσια, Καγκάβα, Νάνι, Φαν Πέρσι.

Γαλατασαράι: Υπό τις οδηγίες του πολύπειρου Φατίχ Τερίμ η Γαλατασαράι επιστρέφει για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2006-2007 στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με το στόχο της να είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση. Ένα θετικό αποτέλεσμα σήμερα θα της δώσει την απαραίτητη ώθηση, αλλά ακόμα και αν δεν τα καταφέρει μπορεί να μαζέψει βαθμούς στα υπόλοιπα ματς του γκρουπ, στο οποίο συμμετέχουν ακόμα η Κλουζ και η Μπράγκα που σε καμία περίπτωση δεν «τρομάζουν».Η εκκίνησή της στη σεζόν είναι άκρως εντυπωσιακή. Ξεκίνησε κατακτώντας το Σούπερ Καπ επικρατώντας 3-2 της Φενερμπαχτσέ, ενώ στο πρωτάθλημα μετά από τέσσερις αγωνιστικές ο απολογισμός της είναι τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Η μοναδική της βαθμολογική, απώλεια, μάλιστα, ήρθε στο εκτός έδρας ντέρμπι με αντίπαλο την Μπεσίκτας (3-3).Το Σάββατο είχε εύκολο έργο απέναντι στην Αντάλιασπορ, της οποίας επιβλήθηκε με 4-0.Ο Τόμας Ουιφαλούζι τραυματίστηκε σοβαρά, θα μείνει για πέντε με έξι μήνες μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους και δε δηλώθηκε καν στη λίστα της ΟΥΕΦΑ. Παράλληλα, ο Φατίχ Τερίμ προβληματίζεται σχετικά με το ποιος θα αγωνιστεί στο πλευρό του Ουμούτ Μπουλούτ στην επίθεση, με τους Ελμάντερ και Μπουράκ Γιλμάζ να διεκδικούν τη θέση.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Μουσλέρα, Εμπουέ, Κάγια, Κρίς, Μπαλτά, Φελίπε Μέλο, Σελσούκ, Αμραμπάτ, Άλντιντοπ, Ελμάντερ, Μπουλούτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου