Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Αδίκησε τον εαυτό της (video)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε στο Όλντ Τράφορντ με 2-3 από την Τότεναμ αλλά ουσιαστικά αδίκησε τον εαυτό της γιατί βάση της παρουσίας της στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης μπορούσε να είχε πάρει βαθμό ή και βαθμούς από τον αγώνα. Η Τότεναμ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0 όμως στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Η είσοδος του Γουέιν Ρούνει σε συνδυασμό με την πολύ καλή εμφάνιση του Πολ Σκόουλς και του Μάικλ Κάρικ άλλαξαν το ρυθμό του αγώνα και οι "κόκκινοι διαβόλοι" άρχισαν να κυκλοφορούν ωραία τη μπάλα και συνεργάζονται απειλώντας πολλές φορές την εστία των "σπιρουνιών". Η Τότεναμ κινδύνευσε, είδε τη μπάλα να σταματάει δύο φορές στο δοκάρι της, αμύνθηκε σαν… να μην υπήρχε αύριο και τελικά επικράτησε 3-2! Αυτή είναι η πρώτη νίκη των «σπιρουνιών» στην έδρα της Γιουνάιτεντ από καταβολής της Πρέμιερ Λιγκ! Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι "μπέμπηδες" διαμαρτύρονται δικαίως για 2 περιπτώσεις πέναλτι τις οποίες όμως ο διαιτητές δεν υπέδειξε.


Α’ ημίχρονο:
Η Τότεναμ, πραγματοποίησε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο «Ολντ Τράφορντ», ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό. Ο Βερτόνχεν έκανε την κούρσα, έφτασε στην περιοχή των «κόκκινων διαβόλων» και όταν έκανε το σουτ με το δεξί, η μπάλα κόντραρε στον πεσμένο Έβανς και με αυτό τον τρόπο έγινε το 0-1. Τα «σπιρούνια» του Βίλας – Μπόας βρήκαν… ευάλωτη την αμυντική λειτουργία της Γιουνάιτεντ και ανέλαβαν κυρίαρχο ρόλο στον αγωνιστικό χώρο. Έκαναν το παιχνίδι τους και με τον Γκάρεθ Μπέιλ που άνοιξε την αντίπαλη άμυνα, οι Λονδρέζοι έφτασαν στο 0-2 στο 32’! Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, δεν υπήρξε αντίδραση από πλευράς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Β’ ημίχρονο:
Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, έγινε… το απίστευτο! Τρία γκολ σε περίπου τρία λεπτά και το ματς απέκτησε φοβερό ρυθμό και ενδιαφέρον που κράτησε ως το τέλος του αγώνα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την προβολή του Νάνι από σέντρα του Ρούνεϊ στο 51’ μείωσε, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση, ο Κλιντ Ντέμπσεϊ εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Λίντεργκαρντ σε σουτ του Μπέιλ για να πλασάρει από κοντά για το 1-3. Ξανά όμως, η Γιουνάιτεντ μείωσε σε 3-2 με τον Καγκάουα να βρίσκει το στόχο από κάθετη μπαλιά του Φαν Πέρσι στο 53ολεπτό. Οι «κόκκινοι διάβολοι» παραπονέθηκαν δικαίως για πέναλτι στον Καγκάου στο 59’, όταν ανατράπηκε από τον Γουόκερ το οποίο όμως δεν δόθηκε, ενώ ο Ρούνεϊ στο 61’ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι από απευθείας φάουλ. Οι ευκαιρίες… χάνονταν η μια πίσω απ’ την άλλη από τους γηπεδούχους, αλλά όση πίεση κι αν άσκησε, η σκληροτράχηλη άμυνα της Τότεναμ δεν της επέτρεψε να ισοφαρίσει και να ψάξει μια επική ανατροπή. Ο Μάικλ Κάρικ με γυριστή κεφαλιά στο 85’ έστειλε τη μπάλα ξανά στο δοκάρι, ενώ λίγο αργότερα, ο Εβρά με κεφαλιά είδε τον Φρίντελ να μπλοκάρει. Ο Βίλας-Μπόας αντικατέστησε τον Ντεφό και τον Ντεμπελέ και έκανε πιο αμυντική την ομάδα του καθώς αγωνιζόταν χωρίς επιθετικό και την ομάδα να βρίσκεται όλη πίσω από τη σέντρα.Έτσι οι "μπέμπηδες" δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την άμυνα της Τότεναμ παρά την μεγάλη πίεση που άσκησαν τα τελευταία λεπτά και το 2-3 παρέμεινε μέχρι και το σφύριγμα της λήξης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Λίντεργκαρντ, Ράφαελ, Εβρά, Φέρντιναντ (90’ Ερνάντεζ), Έβανς, Γκιγκς (46’ Ρούνεϊ), Κάρικ, Νάνι, Σκόουλς, Καγκάβα (78’ Γουέλμπεκ), Φαν Πέρσι
Τότεναμ: Φρίντελ, Βερτόνχεν, Γκαλάς, Γουόκερ, Κόλκερ, Ντέμπσεϊ (69’ Σίγκουρντσον), Λένον, Μπέιλ, Σάντρο, Ντεφό (90’ Ντόουσον), Ντεμπελέ (83’ Χάντλστοουν)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου