Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Κρατάει τους τρείς βαθμούς (video)

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν οι νικητές του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ με 1-2 και σύμφωνα και με τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον το κρατούμενο είναι οι τρεις βαθμοί οι οποίοι θα είναι πολύτιμοι για τη συνέχεια, αντίθετα με την εμφάνιση της ομάδας η οποία δεν ήταν η αναμενόμενη για ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι.Παρόλα αυτά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να φύγει με το "διπλό" από ένα γήπεδο στο οποίο είχε αρνητική παράδοση τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η Λίβερπουλ ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα με τη δύναμη που της είχε δώσει η έδρα της.Στο 9΄ο Τζέραρντ μετά από εκτέλεση κόρνερ σούταρε και είδε την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Η Γιουνάιτεντ στην πορεία επιχείρησε να «παγώσει» τον ρυθμό και τελικά μετά το 20 λεπτό το κατάφερε. Ακόμα και τότε όμως, είχε πρόβλημα να κυκλοφορήσει την μπάλα και να φτάσει κοντά στην εστία του Ρέινα.Πάνω που η Λίβερπουλ βρήκε ξανά ρυθμό, ο Σέλβεϊ στο 38΄ έκανε ένα πολύ χαζό και εξαιρετικά επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Έβανς και είδε την κόκκινη, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Λίβερπουλ πήρε προβάδισμα μόλις στο 47’. Ο Σούσο που είχε μπει σαν αλλαγή στη θέση του Μπορίνι, έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η άμυνα των "μπέμπηδων" δεν αντέδρασε σωστά, ο Τζόνσον παίρνοντας το… ριμπάουντ πάσαρε στον Τζέραρντ και αυτός δεν έχασε την ευκαιρία με πλασέ να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Κι όμως η αντίδραση της Γιουνάιτεντ ήταν άμεση και δεν άφησε την αντίπαλο της να έχει το πλεονέκτημα στο σκορ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα ο Καγκάβα πάσαρε τη μπάλα με το στήθος στον Ράφαελ, με τον τελευταίο να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ μέσα στην περιοχή και με αριστερό φάλτσο να ισοφαρίζει άμεσα σε 1-1. Στο 76’ ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι που σε ανατροπή του Βαλέντσια από τον Τζόνσον και φυσικά ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι δεν μπορούσε να χάσει την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα 2-1 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τους «κόκκινους διαβόλους» να φεύγουν με το διπλό σε ένα άκρως συγκινητικό απόγευμα, όπου οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν ενωμένες για τη τραγωδία με τα 96 θύματα του Χίλσμπορο. Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Είναι σπουδαίο αποτέλεσμα για εμάς, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν παίξαμε καλά. Στο πρώτο ημίχρονο η Λίβερπουλ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο, παίζοντας με παίκτη περισσότερο. Δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι σήμερα. Η νίκη είναι πάντα νίκη. Χαιρόμαστε για το αποτέλεσμα, όχι όμως για την εμφάνιση».

Συνθέσεις ομάδων:
Λίβερπουλ:  Ρέινα, Κέλι, Σκτρελ, Άγκερ (80′ Κάραγκερ), Τζόνσον, Τζέραρντ, Άλεν, Σέλβι, Στέρλινγκ (66′ Χέντερσον), Μπορίνι (46′ Σούσο), Σουάρες.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβρά, Φέρντιναντ, Έβανς, Ράφαελ (89′ Ουέλμπεκ), Γκιγκς, Κάρικ, Νάνι (46′ Σκόουλς), Καγκάβα (81′ Τσιτσαρίτο), Βαλέντσια, Φαν Πέρσι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου