Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ανατροπή με χατ τρικ Φαν Πέρσι (video)

Η Σαουθάμπτον βάλθηκε να χαλάσει την επέτειο του σερ Άλεξ Φέργκιουσον ο οποίος σήμερα συμπλήρωσε 1.000 παιχνίδια πρωταθλήματος στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι πέτυχε τρία τέρματα και οδήγησε τους «κόκκινους διαβόλους» στη νίκη με 3-2 απέναντι στoυς «νεοφώτιστους» στο «Σεντ Μέρις». Ο Ολλανδός μάλιστα έχασε και πέναλτι, με το σκορ στο 2-1 εις βάρος της ομάδας του.


Α’ ημίχρονο:
Ό,τι πιθανότατα θα επιθυμούσε οποιοσδήποτε προπονητής ομάδας που αντιμετώπιζε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έκανε η Σαουθάμπτον στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο «St. Mary’s». Αφού το πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο πιέστηκε υπερβολικά, πέρασε «αναίμακτο», αρκούσε μια καλή επίθεση για να ανοίξει το σκορ και να κάνει τους «κόκκινους διαβόλους» να… τρέχουν! Ο Πάντσεον στο 16’ έκανε τη σέντρα για το κεφάλι του Ρίκι Λάμπερτ και αυτός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λίντεργκαρντ για το 1-0! Το μεγαλύτερο πρόβλημα των «Αγίων» και φυσικά… όλων των υπόλοιπων ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ, άκουγε στο όνομα Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Ο Ολλανδός, στο 23ο λεπτό ισοφάρισε με ωραίο κατέβασμα και πλασέ μέσα από την περιοχή, ενώ πριν φύγει το ημίχρονο έφτασε μια ανάσα από την ολική ανατροπή.

Β’ ημίχρονο:
Το παιχνίδι φάνηκε να «στραβώνει» πάρα πολύ για τη Γιουνάιτεντ. Οι οιωνοί ήταν εκείνοι που δεν άφηναν τους οπαδούς της ομάδας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να αισιοδοξούν. Γιατί, ως γνωστόν, ένας Φαν Πέρσι μόνο, δεν φέρνει την… άνοιξη. Στο 55ο λεπτό, ο Σνάιντερλιν με κεφαλιά από σέντρα του Λάμπερτ έδωσε ξανά το προβάδισμα στη Σαουθάμπτον με 2-1, αλλά το γκολ ήρθε με αρκετή δόση τύχης, λόγω της πτώσης του Πατρίς Εβρά που στην προσπάθεια να απομακρύνει, γλίστρησε. Οι «Άγιοι» δεν είχαν και πολλά να κάνουν στη συνέχεια. Κλείστηκαν στα καρέ τους και οι «κόκκινοι διάβολοι»... πολιορκούσαν! Στο 68’, ο Φαν Πέρσι ανατράπηκε από τον Χόιβελντ, ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά το… στυλ «πανένκα» δεν του βγήκε σε καλό, αφού ο Ντέιβις απέκρουσε. Ο Ολλανδός δεν θα το άφηνε έτσι αυτό! Με γκολ στο 87ο λεπτό από το «ριμπάουντ» της κεφαλιάς του Ρίο Φέρντιναντ που σταμάτησε στο δοκάρι και μια δική του κεφαλιά στο 92’, έδωσε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη νίκη με σκορ 3-2!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Σαουθάμπτον: Κ. Ντέιβις, Κλάιν, Χόιβελντ, Φοντέ, Φοξ, Σνάιντερλιν, Σ. Ντέιβις, Γουόρντ – Πρόουσε, Λαλανά (78’ Ροντρίγκεζ), Πάντσεον (74’ Μαγιούκα), Λάμπερτ (75’ Γκούλι)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Λίντεργκαρντ, Ράφαελ, Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Βαλένσια, Κάρικ, Κλέβερλι (61’ Σκόουλς), Καγκάβα (61’ Νάνι), Γουέλμπεκ (71’ Ερνάντεζ), Φαν Πέρσι


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου