Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Έκανε τα εύκολα δύσκολα (video)


Νίκη αλλά με αρκετό άγχος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία αν και βρέθηκε πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ έκανε ουσιαστικά τα εύκολα δύσκολα. Οι "κόκκινοι διαβόλοι" επικράτησαν της Γαλατάσαραι στο Όλντ Τράφορντ με 1-0 με γκολ του Μάικλ Κάρικ στο 7', αλλά λίγο έλειψε να γίνει η ζημιά καθώς οι Τούρκοι έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν βλέποντας τρία σουτ τους να καταλήγουν στα δοκάρια του Ντε Χέα

Α’ ημίχρονο:
Αυτό που λένε ότι χρειάζεται ένα γρήγορο γκολ για να φύγει το άγχος της πρεμιέρας; Ε, αυτό! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε αυτό που κυνηγούν όλες οι ομάδες και όχι μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Παρά τις… φωνές των Τούρκων για πέναλτι στα 30 δευτερόλεπτα σε μαρκάρισμα του Βίντιτς πάνω στον Μπουλούτ, ο Κάρικ άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό. Από κάθετη πάσα του Καγκάβα βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα για να τον περάσει και να πλασάρει για το 1-0. Όμως, όσο κι αν το γκολ έδινε μια μικρή ασφάλεια στους «κόκκινους διαβόλους», η Γαλατασαράι δεν πτοήθηκε και διεκδίκησε ό,τι μπορούσε να πάρει στο «Ολντ Τράφορντ».
Αρχικά, στο 10ο λεπτό, ο Αμραμπάτ με ωραίο δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Νταβίντ Ντε Χέα, σε μια είδους… προειδοποίηση αλλά και υπενθύμιση προς τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το γεγονός πως το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει από το 4ο λεπτό. Οι Τούρκοι κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και δεν κλείστηκαν στα καρέ τους, άσχετα αν ήξεραν ότι οι Καγκάβα και Φαν Πέρσι μπορούσαν να ανοίξουν την άμυνά τους σαν… βεντάλια. Στο 43’, ο Αλτιντόπ έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στο δοκάρι, με το 1-0 να παραμένει στη λήξη των πρώτων 45 λεπτών αλλά με το ματς να δείχνει ότι έχει ακόμα πολύ «ψωμί».

Β’ ημίχρονο:
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… έπαιζε με την τύχη της. Ενώ θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» το παιχνίδι από πολύ νωρίς με γκολ ξανά στα πρώτα λεπτά του ημιχρόνου, πέταξε την ευκαιρία και επέτρεψε στο άγχος να την καταβάλλει σε ολόκληρη την υπόλοιπη διάρκεια της επανάληψης. Στο 53ο λεπτό, ο Νάνι αστόχησε από την άσπρη βούλα στο πέναλτι που κέρδισε ο Ράφαελ από τον Μπουράκ Γιλμάζ και η «Γαλατά» κατάλαβε ότι… γυρίζει. Ακόμη κι έτσι, όμως, τα δίχτυα κουνήθηκαν με την πρόσκρουση της μπάλας στο δοκάρι από την κεφαλιά που έκανε ο Σελτσούκ Ινάν από σέντρα του Αλτιντόπ.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέλεξε να κρατήσει με… νύχια και με δόντια το προβάδισμα που είχε πάρει από το 4ο λεπτό με το γκολ του Μάικλ Κάρικ. Ζορίστηκε, η Γαλατασαράι έφτασε κοντά στο γκολ με τη διπλή ευκαιρία των Γιλμάζ και Κόλακ στο 75ο λεπτό, ο Ντε Χέα απέκρουσε και στις δύο περιπτώσεις και οι καρδιές των οπαδών της Γιουνάιτεντ… τεστάρονταν. Τελικά όλοι ηρέμησαν στο σφύριγμα της λήξης που βρήκε την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να κατακτά το «τρίποντο» με το 1-0, άσχετα από την μέτρια εμφάνιση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Εβρά, Έβανς, Βίντιτς, Βαλένσια, Κάρικ, Νάνι, Σκόουλς (79’ Φλέτσερ), Καγκάβα (84’ Γουέλμπεκ), Φαν Πέρσι (81’ Ερνάντεζ)
Γαλατασαράι: Μουσλέρα, Ντάνι Νουνκέου, Μπαλτά, Καγιά, Έμπουε, Αλτιντόπ, Ινάν, Μέλο (79’ Αιντίν Γιλμάζ), Γιλμάζ, Μπουλούτ (15’ Ελμάντερ), Αμραμπάτ (63’ Κόλακ)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου