Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Παραδόθηκε στα λιοντάρια του Μπιλμπάο

Όταν τα πράγματα είναι ήδη στραβά, όταν οι παίκτες σου δεν βοηθούν καθόλου και όταν αισθάνεσαι ένα ολόκληρο γήπεδο να σε «πνίγει», το φινάλε δεν είναι ευχάριστο. Κάπως έτσι έγινε και με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που αποχαιρέτησε και το Γιουρόπα Λιγκ μετά τη νέα ήττα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο με σκορ 2-1 στο «Σαν Μαμές»!

Η εικόνα των «κόκκινων διαβόλων» ήταν τέτοια που οι οπαδοί της είχαν χρόνια να δουν. Χωρίς πείσμα, χωρίς καθαρό μυαλό και σχεδόν… τρομαγμένη από την «κόλαση» της έδρας των Βάσκων, η Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε σαν να ήταν αυτή η ομάδα που έπρεπε να υπερασπιστεί το σκορ που είχε εξασφαλίσει από το πρώτο ματς. Η Μπιλμπάο όχι μόνο δεν «ταμπουρώθηκε» όπως θα έκαναν πιθανότατα στην πλειοψηφία τους αρκετές άλλες ομάδες απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους», αλλά ανάγκασε την αγγλική ομάδα να παραδοθεί στις… ορέξεις της και να αποχωρήσει και πάλι ηττημένη από το γήπεδο, αυτή τη φορά με 2-1.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά τον αποκλεισμό στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, επικεντρώνεται αποκλειστικά στην Πρέμιερ Λιγκ, εκεί όπου από την προηγούμενη εβδομάδα έχει καταλάβει και πάλι το… ρετιρέ.

Α’ ημίχρονο:

Οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν κατάφεραν να διαχειριστούν γρήγορα τον θόρυβο που ερχόταν στα αυτιά τους από τους οπαδούς της Αθλέτικ στις εξέδρες του «Σαν Μαμές». Σαν υπνωτισμένοι και μουδιασμένοι, οι «κόκκινοι διάβολοι» καθυστέρησαν να μπουν στο παιχνίδι, οι Βάσκοι βρήκαν ευκαιρία να χτυπήσουν γρήγορα και έστειλαν την προειδοποίηση στο 12ο λεπτό! Ο Μουνιαΐν από εκπληκτική πάσα του Γιορέντε πέτυχε το δοκάρι απέναντι από τον Ντε Χέα και στο «ριμπάουντ», ο Ντε Χέα είδε τον ντε Μάρκος να σουτάρει ψηλά προ κενής εστίας.

Ο Γιορέντε στην αμέσως επόμενη ευκαιρία της ομάδας του δεν αστόχησε και από βαθιά μπαλιά στην περιοχή της Γιουνάιτεντ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με δεξί βολέ για το 1-0! Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τη Γιουνάιτεντ που πλέον έψαχνε τρία γκολ για πρόκριση και με τον Ρούνεϊ μοναδικό προωθημένο αλλά παντελώς αποκομμένο από τις υπόλοιπες γραμμές, δεν φαινόταν φως στην άκρη του τούνελ. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο μετά το γκολ που δέχτηκαν, αλλά κάθε τους επίσκεψη στην περιοχή ήταν και εύκολη λύση για τους αμυντικούς της Μπιλμπάο.

Β’ ημίχρονο:

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να δικαιολογηθεί μονάχα αν υποστηρίξει ότι ήταν… παντελώς αδιάβαστη και δεν είχε παίξει ποτέ ξανά με την ισπανική ομάδα Οι Βάσκοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο παιχνίδι παρά το υπέρ τους 1-0 και την ανάγκη των «κόκκινων διαβόλων» να τα παίξουν όλα για όλα! Αφού πρώτα τους τη χάρισε ο Ιραόλα έχοντας «αδειάσει» τρεις αντιπάλους για να πλασάρει λίγο άουτ και να χάσει το γκολ της χρονιάς, ήρθε ο ντε Μάρκος να βάλει τέλος στις ήδη λιγοστές ελπίδες της Γιουνάιτεντ για ανατροπή της τελευταίας στιγμής. Ο Ισπανός μέσος εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της άμυνας των φιλοξενούμενων στο 65’ και έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα και με το 2-0 να προκαλέσει… έκρηξη στο «Σαν Μαμές».

Ο Φέργκιουσον δεν ήταν με τίποτα ικανοποιημένος. Είχε ήδη «πετάξει» εκτός αγώνα τους Φέρντιναντ και Κάρικ, έριξε στη μάχη τους Πογκμπά και Σμόλινγκ αλλά και πάλι η Γιουνάιτεντ δεν είχε καμία απολύτως βοήθεια. Λίγο αργότερα αποχώρησε από το παιχνίδι και ο Ράιαν Γκιγκς αφήνοντας τη θέση του στον Γουέλμπεκ. Το γεγονός πως ο τραυματισμένος Ρούνεϊ μείωσε στο τελικό 3-1 με δεξί «κεραυνό» λίγο έξω από την περιοχή, δείχνει την απόγνωση στην οποία βρέθηκε ο αγγλικός σύλλογος, του οποίου το μαρτύριο ολοκληρώθηκε στο τελευταίο σφύριγμα με τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Ιραϊθόθ, Αουρτενέτσε, Αμορεμπιέτα, Ιραόλα, Ιτουράσπε, Σουσαέτα, Ερέρα (82’ Πέρες), Χάβι Μαρτίνες, Γιορέντε (40’ Τοκέρο), ντε Μάρκος, Μουνιαΐν (88’ Σαν Χοσέ Ντομίνγκεζ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβρά, Φέρντιναντ (63’ Σμόλινγκ), Έβανς, Ράφαελ, Γκιγκς (68’ Γουέλμπεκ), Παρκ, Κάρικ (63’ Πογκμπά), Γιάνγκ, Κλέβερλι, Ρούνεϊ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου