Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Έκανε το καθήκον της!


Δύσκολα θα έλεγε όχι στο… δώρο της Μάντσεστερ Σίτι η Γιουνάιτεντ. Με σκόρερ τον Ρούνεϊ, η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον επικράτησε με το «φτωχό», αλλά υπερπολύτιμο 1-0 της Φούλαμ στο «Ολντ Τράφορντ», επέστρεψε στη μοναξιά της κορυφής και το +3 πλέον από τη δεύτερη θέση και τους «πολίτες». Τα 17 τέρματα στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια έφτασε ο 26χρονος Άγγλος επιθετικός.Ιστορία «έγραψε» ο Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος συμπλήρωσε 903 συμμετοχές με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων», ξεπερνώντας κατά μία τον Πάολο Μαλντίνι που σταμάτησε στις 902 με τη Μίλαν.

Α’ ημίχρονο

Με διάθεση να δείξει από την αρχή ποιος είναι το… αφεντικό της αναμέτρησης παρατάχθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ανέλαβε από το πρώτο λεπτό τα ηνία και άρχισε να πιέζει τους αντιπάλους της. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο η Φούλαμ δεν μπορούσε να αλλάξει δεύτερη πάσα και να βγει από την άμυνά της, ωστόσο η μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων ήταν μια κεφαλιά του Ράιαν Γκιγκς, μετά από προσπάθεια του Ράφαελ που δεν απείλησε τον Σβάτσερ.

Η ομάδα του Μάρτιν Γιολ ωστόσο κατάφερε στη συνέχεια να αλλάξει την εικόνα του ματς, παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο και μάλιστα απείλησε δύο φορές με ισάριθμα μακρινά σουτ του Ντέμπσεϊ τα οποία βρήκαν πάντως σε ετοιμότητα των Ντε Χέα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ανέλαβαν εκ νέου την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας μάταια να πάρουν το προβάδισμα, καθώς οι προσπάθειες των Βαλέντσια, Εβρά, Ράφαελ και Γουέλμπεκ δεν βρήκαν στόχο.

Τελικά ο «γόρδιος δεσμός» για τη Γιουνάιτεντ λύθηκε στο 42ο λεπτό, όταν μετά από αδράνεια της άμυνας των Λονδρέζων η μπάλα έφτασε στον Έβανς μέσα στην περιοχή, αυτός την γύρισε σωστά στον Ρούνεϊ, ο οποίος από κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον Σβάστερ κάνοντας το 1-0!

Β’ ημίχρονο

Πολύ δυνατά ξεκίνησε η Γιουνάιτεντ το δεύτερο μέρος με την πρώτη καλή ευκαιρία να έρχεται μόλις στο 47’ όταν ο Σβάτσερ είπε «όχι» σε σουτ του Βαλέντσια μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν «στροφές» και μέχρι το 60ο λεπτό θα μπορούσαν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ, αλλά τόσο ο Γιανγκ στο 53’, όσο και ο Γουέλμπεκ τέσσερα λεπτά αργότερα δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν ιδανικά τις προσπάθειές τους.

Η πίεση των «κόκκινων διαβόλων» συνεχίστηκε και στο 75’ ο Σβάτσερ δήλωσε παρών, αρνούμενος το γκολ σε διπλή προσπάθεια του Γιανγκ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Γκιγκς δεν κατάφερε με τη σειρά του να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του!

Στο 89’ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κάρικ στον Μέρφι μέσα στη περιοχή, με τον διαιτητή ωστόσο να δείχνει «παίζεται»!

Στη συνέχεια δεν άλλαξε με το τελευταίο σφύριγμα να φέρνει τους γηπεδούχους μόνους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και το +3 πλέον από τη δεύτερη Σίτι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Φέρντιναντ (74’ Σμόλινγκ), Εβρά, Έβανς, Ράφαελ, Κάρικ, Βαλέντσια, Γκιγκς, Ρούνεϊ (79’ Σκόουλς), Γουέλμπεκ (63’ Ερνάντες)

Φούλαμ: Σβάτσερ, Ρίισε, Χιουτζ, Χάγκελαντ, Κέλι, Ντέμπσεϊ, Ντιαρά (72’ Μέρφι), Νταφ, Φράι (67’ Ρουίζ), Ντεμπελέ, Πογκρέμπνιακ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου