Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Με το ένα χέρι στη κούπα !

Σύμφωνα με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, το πρωτάθλημα θα τελείωνε αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδιζε στα δύο παιχνίδια της με αντιπάλους τις Μπλάκμπερν και ΚΠΡ. Η ομάδα του σερ Άλεξ Φέγκιουσον έκανε απέναντι στα «ρόδα» τη μισή δουλειά, επικράτησε 2-0 στο «Ίγουντ Παρκ» χάρη σε γκολ του Βαλένσια (82΄) και του Γιανγκ (86΄), ξέφυγε πέντε βαθμούς από τη Σίτι και έγινε το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του πολύ καλού Ρόμπινσον, ενώ ζήτησαν πέναλτι στο 42΄ για χέρι του Νταν. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι πρόσεχαν τα νώτα τους επιδιώκοντας να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις και δημιούργησαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος του 45λέπτου, ο Ντε Χέα, όμως, φώναξε «παρών» διατηρώντας το μηδέν.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τη Γιουνάιτεντ να έχει την κατοχή και να πιέζει, αλλά να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Όλα αυτά έως το 82΄, όταν η έμπνευση του Βαλένσια να σουτάρει από πλάγια θέση δικαιώθηκε, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γιανγκ με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0, έδιωξε το άγχος από τους ποδοσφαιριστές του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, οι οποίοι ξέφυγαν πέντε βαθμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι και βρίσκονται κοντά σε ακόμα ένα πρωτάθλημα

Α’ ημίχρονο

Με διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο παρατάχθηκαν στο χορτάρι του «Ίγουντ Παρκ» οι δύο ομάδες, με τον ρυθμό στα πρώτα λεπτά να είναι πολύ καλός.

Η Γιουνάιτεντ μετά το δεκάλεπτο ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, όταν στο 11’ ο Ερνάντες με προβολή, μετά από σέντρα του Βαλέντσια από τα δεξιά, λίγο έλειψε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Ωστόσο ο Ρόμπινσον, έχοντας και τη βοήθεια της τύχης, κράτησε το μηδέν για τη Μπλάκμπερν.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε με την συμπλήρωση 17 λεπτών στον αγώνα, με τον Ντε Χέα να λέει με εντυπωσιακό τρόπο όχι στο εξαιρετικό πλασέ του Χόιλετ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τη Γιουνάιτεντ να συνεχίζει να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ωστόσο τόσο το… χλιαρό σουτ του Έβανς, όσο και η κεφαλιά του Τζόουνς δεν βρήκαν στόχο. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν και για μια περίπτωση πέναλτι, πάντως ο Γουέμπ δεν έδειξε τίποτα.

Αντίθετα τα «ρόδα» ήταν αυτά που λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους είχαν την μεγάλη ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Αλλά ο Ντε Χέα και πάλι ήταν εκεί στο δυνατό σουτ του Όλσον, αλλά και την κοντινή κεφαλιά του Χάνλεϊ στην αμέσως επόμενη φάση, για να διατηρήσει τελικά το 0-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου 45λεπτου.

Β’ ημίχρονο

Καλύτερα μπήκε και στο δεύτερο μέρος η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, με τον Βαλέντσια να συνεχίζει από εκεί που έμεινε στο πρώτο, όντας ο πιο απειλητικός ποδοσφαιριστής από πλευράς «κόκκινων διαβόλων».

Η πρώτη καλή φάση στο β’ ημίχρονο ήρθε από στημένη φάση στο 55’, ωστόσο ο Ρούνεϊ δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρόμπινσον που έδιωξε μακριά, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Άγγλος τερματοφύλακας έπραξε το ίδιο και στο δυνατό σουτ του Ράφαελ!

Οι γηπεδούχοι είχαν τις δικές τους καλές στιγμές με δύο σουτ του Γιακούμπου να περνούν άουτ και το Ντε Χέα να σταματά το φάουλ του Πέντερσεν. Ο τελευταίος στο 62’ μπορεί να βρήκε στόχο, ωστόσο η μπάλα είχε περάσει νωρίτερα τη γραμμή του άουτ!

Τελικά η λύση για τους πρωταθλητές Αγγλίας ήρθε στο 81ο λεπτό, όταν σε μια από τις πολλές ατομικές προσπάθειες από δεξιά, ο Βαλέντσια έστειλε τη μπάλα με εντυπωσιακό φαλτσαριστό σουτ στα δίχτυα του Ρόμπινσον για το 1-0.

Μάλιστα πέντε λεπτά αργότερα ο Γιανγκ που είχε περάσει ως αλλαγή, κατάφερε να νικήσει για δεύτερη φορά των τερματοφύλακαα της Μπλάκμπερν για το τελικό 2-0 και το +5 πλέον από τη Σίτι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπλάκμπερν: Ρόμπινσον,Μάρτιν Όλσον, Νταν, Ορ, Χάνλεϊ, Λόου, Πέντερσεν, Ενζονζί, Μάρκους Όλσον, Αγιεγκμπένι, Χόιλετ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Φέρντιναντ, Εβρά, Έβανς, Ράφαελ, Τζόουνς (63’ Γκιγκς), Κάρικ, Βαλέντσια, Σκόουλς (79’ Γιανγκ), Ρούνεϊ, Ερνάντες (61’ Γουέλμπεκ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου