Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα: Preview

Το πρωτάθλημα δεν έχει ολοκληρωθεί και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θέλει να δώσει δικαίωμα για ελπίδες στη συμπολίτισσα Σίτι. Οι «κόκκινοι διάβολοι» υποδέχονται την Άστον Βίλα (18:00) και ψάχνουν τη νίκη, μετά τη «σφαλιάρα» από τη Γουίγκαν. Για την έκπληξη οι «χωριάτες», οι οποίοι δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους.

Γιουνάιτεντ: Με την αναμέτρηση του «Ολντ Τράφορντ» συνεχίζεται σήμερα η «κουτσουρεμένη» 34η αγωνιστική (εξαιτίας των δύο ημιτελικών του Κυπέλλου). Η Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Άστον Βίλα, νιώθοντας εκ νέου «καυτή» την ανάσα της Σίτι, η οποία διέλυσε χθες τη Νόριτς με 1-6 και πλησίασε στο -2 (79 βαθμοί έναντι 77). Η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα είναι επιτακτική για το σύνολο του Φέργκιουσον, αν θέλει να διατηρήσει τη «διαφορά ασφαλείας» στην κορυφή.

Οι «μπέμπηδες» προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα από τη Γουίγκαν με 1-0, που έβαλε τέλος σε ένα εκπληκτικό αήττητο σερί 12 αγώνων για την Πρέμιερ, στους οποίους πέτυχαν 11 νίκες και μία ισοπαλία. Στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους για πρωτάθλημα έχει «βγει» το «No Goal», ενώ στα τέσσερα τελευταία το Under 2,5.

O «Φέργκι» θα ρίξει σήμερα στην ενδεκάδα το Νάνι, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του στο ματς της περασμένης εβδομάδας (αναπληρωματικός), ενώ φανέλα βασικού θα πάρει και ο Πολ Σκόουλς. Παραμένουν στα πιτς οι τραυματίες Βίντιτς, Όουεν, Φλέτσερ και Άντερσον.

Η πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Ντε Χέα – Εβρά, Έβανς, Φέρντιναντ, Ράφαελ – Νάνι, Σκόουλς, Κάρικ, Βαλένσια – Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ.

Άστον Βίλα: Η Άστον Βίλα, από την πλευρά της, προέρχεται από δύο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1-1). Την περασμένη Δευτέρα πήρε το βαθμό της ισοπαλίας στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Στόουκ και αυτή τη στιγμή τη βρίσκουμε στη 15η θέση του πίνακα με 35 βαθμούς (κι ένα παιχνίδι λιγότερο, χωρίς το σημερινό), έξι περισσότερους από την Μπόλτον (δύο παιχνίδια λιγότερα), που σηματοδοτεί τη «γραμμή υποβιβασμού». Οι ΚΠΡ (34 ματς) και Γουίγκαν (33 ματς) ισοβαθμούν στη 16η θέση με 31 βαθμούς.

Το συγκρότημα του Άλεξ ΜακΛις θα πρέπει σήμερα να υπερκεράσει και την πολύ αρνητική παράδοση, αν θέλει να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από το «Ολντ Τράφορντ». Από στατιστικής άποψης, στα τρία τελευταία παιχνίδια των «χωριατών» έχει «βγει» το G/G, ενώ τα έξι από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια τους έχουν τελειώσει στο Under 2,5.

Αμφίβολοι μέχρι την τελευταία στιγμή οι Χερντ (μέσος) και Γουόρνοκ (αριστερό μπακ), οι οποίοι ταλαιπωρούνται από διαφορετικής φύσης προβλήματα. Ν’ Ζογκμπία και Γκάρντνερ είναι έτοιμοι να τους αντικαταστήσουν στο αρχικό σχήμα, αν χρειαστεί. Συνεχίζουν την αποθεραπεία τους οι Ντελφ (μέσος) και Αλμπράιτον (εξτρέμ).

Η πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Γκίβεν – Λίτσατς, Μπέικερ, Κόλινς, Χάτον – Ν’ Ζογκμπία, Άιρλαντ, Χερντ, Μπάναν – Βάιμαν, Αγκμπονλαχόρ.

Παράδοση:

-Μία μόλις νίκη σε 30 παιχνίδια μετρά η Aston Villa μέσα στην έδρα της Manchester United, τον Δεκέμβριο του 2009 όταν έφυγε με το «τρίποντο» επικρατώνγτας με 1-0 στο Old Trafford.

-Αναφορικά με το πρωτάθλημα οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έχουν μία ήττα σε 32 συναντήσεις με την Aston Villa.

Διαιτητής:
«Άρχων» του ματς ορίστηκε ο Mike Halsey, με επόπτες τους Bond και Ganfield.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου