Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Γουίγκαν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Preview

Σε ένα από τα παιχνίδια που περιλαμβάνει το κύριο μενού της 33ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λίγκ, η Γουίγκαν υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απόψε το βράδυ στις 21:45. Η μοίρα στην οποία βρίσκονται οι δύο σύλλογοι είναι πλήρως αντίθετη. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» βρίσκονται μία ανάσα από την κατάκτηση του 20ου τους πρωταθλήματος ενώ οι Latics μάχονται για την εξασφάλιση της παραμονής τους στην κατηγορία.

Γήπεδο: «DW Στέιντιουμ»

Προϊστορία 10ετίας: 0-0-6

Πρώτος γύρος: Γιουνάιτεντ – Γουίγκαν 5-0

Γουίγκαν: Στο «DW» η Γουίγκαν φιλοξενεί τη Γιουνάιτεντ, με αμφότερους τους αντιπάλους να «καίγονται» για το νικηφόρο αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την ήττα του «Στάμφορντ Μπριτζ» με 2-1 και… ακόμα φωνάζουν για τα αμφισβητούμενα γκολ της Τσέλσι, καθώς αμφότερα προήλθαν από θέσεις οφσάιντ.

Τους βρίσκουμε αυτή τη στιγμή στη 19η και προτελευταία θέση του πίνακα με 28 βαθμούς, ισόβαθμους με τη 18η Μπλάκμπερν (αγωνίστηκε χθες) και τη 17η ΚΠΡ, ενώ η 16η Μπόλτον έχει ένα βαθμό περισσότερο. Με αυτή την οριακή «μάχη» για την παραμονή στην κατηγορία, έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται, καθώς ακόμα και ο ένας βαθμός είναι πολύτιμος. Η ήττα από τους «μπλε» έβαλε τέλος σε ένα αήττητο σερί 4 αγωνιστικών, στις οποίες η Γουίγκαν μετρούσε δύο νίκες και δυο ισοπαλίες. Ενδιαφέρον στατιστικό: σε δύο από τα πέντε τελευταία παιχνίδια έχουν σημειωθεί τρία γκολ, ενώ στα υπόλοιπα τρία από δύο γκολ. Παράλληλα, έχουν βγει 4/5 G/G.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έχει να «πονοκεφαλιάζει» μόνο για τον γνωστό απόντα, τραυματία Ούγκο Ρονταλέγκα, όμως κοιτάζει πώς θα υπερκεράσει την αρνητικότατη παράδοση κόντρα στους «μπέμπηδες» σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ (έξι ήττες σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια, αρκετές με «βαρύ» σκορ).

Η πιθανή ενδεκάδα (3-4-2-1): Αλ Χαμπσί – Φιγκερόα, Κάλντγουελ, Αλκάραθ – Μποσεζούρ, ΜακΆρθουρ, ΜακΚάρθι, Μπόις – Μαλόνεϊ, Μόσες – Ντι Σάντο.

Γιουνάιτεντ: Η Γιουνάιτεντ, από την πλευρά της, επιζητά το νικηφόρο αποτέλεσμα, προκειμένου να διασφαλίσει ακόμα περισσότερο τη διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος για μία ακόμα φορά στη σύγχρονη ιστορία της. Οι «μπέμπηδες» βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο +8 από τη 2η Σίτι (79 β. έναντι 71), καθώς εκμεταλλεύτηκαν άριστα την ήττα των «πολιτών» από την Άρσεναλ με το δικό τους 2-0 επί της ΚΠΡ.

Πέρα από το γεγονός ότι μετρούν μόνο νίκες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια τους για την Πρέμιερ Λιγκ, στα τελευταία πέντε δεν έχουν δεχθεί καν γκολ, έχοντας μάλιστα σκοράρει 12 τέρματα. Ο Φέργκιουσον δεν αντιμετωπίζει κάποιο νέο πρόβλημα, με τους αποθεραπευθέντες Όουεν και Νάνι να συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή μετά από αρκετό καιρό. Ο Άντερσον βρίσκεται μια εβδομάδα μακριά από την επιστροφή, ενώ παραμένουν στα πιτς μέχρι το τέλος της σεζόν οι Βίντιτς, Φλέτσερ και Λίντεγκααρντ.

Η πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Ντε Χέα – Εβρά, Φέρντιναντ, Έβανς, Ράφαελ – Κάρικ, Σκόουλς, Γιανγκ, Βαλένσια – Ρούνεϊ, Τσιτσαρίτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου