Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Φέργκιουσον : "Όλα θα κριθούν στο ντέρμπι"

Η διαφορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Μάντσεστερ Σίτι έχει μειωθεί πλέον στους τρεις βαθμούς και ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον χαρακτήρισε το ντέρμπι της επόμενης εβδομάδα ανάμεσα στις δύο ομάδες ως το σημαντικότερο της καριέρας του, αφού θα κρίνει σε μεγάλο ποσοστό ποια θα κατακτήσει το φετινό τίτλο του πρωταθλητή στην Πρέμιερ Λιγκ.

O τεχνικός της Γιουνάιτεντ δήλωσε :«Θα είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι δώσαμε ποτέ με τη Σίτι. Τους δώσαμε το δικαίωμα να ελπίζουν, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Το ματς στο Έτιχαντ είναι πολύ κρίσιμο. Κρίνει το πρωτάθλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σκωτσέζος και συμπλήρωσε: «Κάναμε τη ζωή μας δύσκολη και εμείς φταίμε για αυτό και αν κοιτάξετε το παρελθόν, είναι κάτι που συνηθίζουμε να κάνουμε. Αν κερδίζαμε την Έβερτον, τα πράγματα θα ήταν εύκολα για εμάς, αλλά δεν τα καταφέραμε και τώρα καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε».

Αυτό ήταν το έβδομο ματς αυτή τη σεζόν που οι «κόκκινοι διάβολοι» δέχθηκαν από κάποιον την αντίπαλο τους τρία ή και περισσότερα τέρματα και ο Σερ Αλεξ τόνισε πως η «τραγική αμυντική λειτουργία» ήταν αυτή που στέρησε τη νίκη από την ομάδα του.

Μάλιστα με τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε η Γιουνάιτεντ από τα «ζαχαρωτά» στο «Ολντ Τραφορντ» την Κυριακή έφτασε τα 19 στο εντός έδρας παθητικό, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ για τον σύλλογο στα χρόνια της Πρεμιερ Λιγκ. Μέχρι σήμερα τα περισσότερα τέρματα που είχαν δεχθεί ο ι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν τα 18, το 1998-99 ωστόσο αυτό δεν τους εμπόδισε να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, αλλά και το Τσαμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο.

Τις σεζόν 2001-02 και 1996-97 η Μάντσεστερ Γιουναιτεντ δέχθηκε 17 τέρματα, και κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο στη μια περίπτωση (1997).

Τα λιγότερα τέρματα (4) στο «ΟλντΤραφορντ» οι παίκτες του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον τα δέχθηκαν την σεζόν 1994-95, ωστόσο ο τίτλος κατέληξε στη Μπλακμπερν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου