Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον: Preview

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διασταυρώνει τα ξίφη της με την Έβερτον σήμερα το μεσημέρι στις 14:30, με σκοπό να διατηρήσει την απόσταση των πέντε πόντων από την δεύτερη Σίτυ. Αντιθέτως οι Toffees είναι βαθμολογικά αδιάφοροι, αφού δεν υπάρχει κάποιος εφικτός στόχος που να κυνηγούν όσον αφορά την Πρέμιερ Λίγκ.

Γήπεδο: «Ολντ Τράφορντ»

Προϊστορία 10ετίας: 8-2-0

Πρώτος γύρος: Έβερτον – Γιουνάιτεντ 0-1

Γιουνάιτεντ: Η πρωτοπόρος Γιουνάιτεντ υποδέχεται το μεσημέρι την Έβερτον στο «Ολντ Τράφορντ», στοχεύοντας στην 8η σερί εντός έδρας νίκη της, που θα τη διατηρήσει –τουλάχιστον- στο +5 από τη συμπολίτισσα Σίτι (82 β. έναντι 77 αυτή τη στιγμή). Οι «μπέμπηδες» προέρχονται από το ευρύ 4-0 επί της Άστον Βίλα και μετρούν 8 νίκες και μόλις μία ήττα στις τελευταίες εννιά αγωνιστικές.

Στα επτά τελευταία παιχνίδια τους έχει «βγει» το «No Goal». Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν αντιμετωπίζει κάποιο νέο πρόβλημα τραυματισμού, πέρα από τα γνωστά των Βίντιτς, Φλέτσερ, Λίντεγκάαρντ, Άντερσον, Πογκμπά και Όουεν (ο τελευταίος ίσως να είναι διαθέσιμος στο ντέρμπι τίτλου με τη Σίτι της επόμενης εβδομάδας).

Η πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Ντε Χέα – Ράφαελ, Φέρντιναντ, Έβανς, Εβρά – Σκόουλς, Κάρικ, Γιανγκ, Βαλένσια – Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ.

Έβερτον: Η Έβερτον, από την πλευρά της, προέρχεται από το χαμένο ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας από τη μισητή Λίβερπουλ (2-1 το τελικό σκορ), ενώ σε επίπεδο Πρέμιερ έδωσε το τελευταίο παιχνίδι της στις 9 Απριλίου, όταν και επικράτησε με 4-0 επί της Σάντερλαντ. Τα «ζαχαρωτά» βρίσκονται στην 7η θέση του πίνακα με 47 βαθμούς (κι ένα παιχνίδι λιγότερο).

Εκτός των άλλων, έχουν να… αντιμετωπίσουν σήμερα και μία αρνητικότατη παράδοση, που τους θέλει να μετρούν 8 ήττες και 2 ισοπαλίες στις τελευταίες 10 επισκέψεις τους στο «Ολντ Τράφορντ» για το πρωτάθλημα. Στα τρία τελευταία παιχνίδια της Έβερτον για όλες τις διοργανώσεις έχει παρατηρηθεί το Under 2,5. Ο Ντέιβιντ Μόγιες θα στερηθεί σήμερα των υπηρεσιών του Λέιτον Μπέινς, ο οποίος θα… κάνει παρέα στον μακροχρόνια τραυματία Ρόντγουελ. Στον αντίποδα, ο Στίβεν Πίενααρ δίνει κανονικά το «παρών», μετά την απουσία στο παιχνίδι Κυπέλλου, όπου δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Η πιθανή ενδεκάδα (4-4-1-1): Χάουαρντ – Χίμπερτ, Χέιτινγκα, Ντεστέν, Νέβιλ – Γκίμπσον, Φελαϊνί, Κέιχιλ, Όσμαν – Γκουέγιε – Γέλαβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου