Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Αυτοκτόνησε !

Η Γιουνάιτεντ έκανε το… απίστευτο κόντρα στη Έβερτον, καθώς παρά το γεγονός πως βρισκόταν με δύο γκολ μπροστά στο σκορ έως το 83ο λεπτό, κατάφερε τελικά να χάσει το τρίποντο μέσα από τα χέρια της, με το εκπληκτικό 4-4 να παγώνει το «Ολντ Τράφορντ», βάζοντας παράλληλα «φωτιά» στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ!

Προσωρινά στο +6 η διαφορά των «κόκκινων διαβόλων» από τη Μάντσεστερ Σίτι, με τους «πολίτες» να έχουν πλέον την ευκαιρία να μειώσουν σε απόσταση βολής αν πάρουν το τρίποντο στο «Μολινό» κόντρα στη Γουλβς.

Στην 4η θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών για τους γηπεδούχους πέρασε ο Γουέϊν Ρούνεϊ, καθώς με τα δύο γκολ (41', 69') που πέτυχε σήμερα έφτασε τα 180, αφήνοντας πίσω του τους Τζορτ Μπεστ και Ντένις Βάιολετ!

Γουέλμπεκ (57’) και Νάνι (61’) τα άλλα δύο γκολ της Γιουνάιτεντ, ενώ για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα οι Γέλαβιτς (33’, 83’), Φελαϊνί (67’) και Πίενααρ (85’).

Α’ ημίχρονο

Εξαιρετικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση πραγματοποίησε η Έβερτον, η οποία είχε τρεις καλές στιγμές με τους Όσμαν και Γέλαβιτς στα πέντε πρώτα λεπτά, με μεγαλύτερη ευκαιρία ένα σουτ του Κροάτη φορ μέσα από την περιοχή που μπλόκαρε ο Ντε Χέα.

Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε μετά το δεκάλεπτο να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να γίνει απειλητική, ωστόσο μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους η Έβερτον όχι απλά δεν έδειξε να απειλείται, αλλά ήταν αυτή που δημιουργούσε τους περισσότερους κινδύνους και στο 33’ πήρε το προβάδισμα με τον Γέλαβιτς να νικά με εξαιρετική κεφαλιά τον Ντε Χέα!

Οι… αγνώριστοι μέχρι εκείνη τη στιγμή γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και ευτύχησαν να βρουν τον τρόπο να φέρουν το ματς στα ίσια πριν το ημίχρονο, με τον Ρούνεϊ να κάνει στο 41ο λεπτό το 1-1, ενώ ο Γουέλμπεκ θα μπορούσε δευτερόλεπτα πριν το φινάλε να κάνει την ανατροπή, αλλά η κοντινή κεφαλιά του κατέληξε λίγο άουτ.

Β’ ημίχρονο

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους οι γηπεδούχοι μπήκαν με επιθετική διάθεση, πήραν την κατοχή της μπάλας, τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και τελικά το προβάδισμα.

Στο 57ο λεπτό η μπάλα έφτασε στον Γουέλμπεκ έξω από την περιοχή και αυτός με εξαιρετικό σουτ έκανε το 2-1! Η Έβερτον έδειξε να αποπροσανατολίζεται πλήρως, σε αντίθεση με τη Γιουνάιτεντ που ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και τέσσερα λεπτά αργότερα οι παίκτες του Φέργκιουσον… έκρυψαν τη μπάλα και ο Νάνι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1.

Τα «ζαχαρωτά» δεν κατέθεσαν τα όπλα και στο 67’ ο Φελαϊνί με πολύ ωραίο σουτ μείωσε προσωρινά σε 3-2, ωστόσο οι γηπεδούχοι έδειξαν να θέλουν να… ξεμπλέξουν και μετά από ακόμα μία εξαιρετική συνεργασία ο Ρούνεϊ βρέθηκε απέναντι από τον Χάουαρντ, πλάσαρε σωστά για το 4-2!

Και εκεί που όλα έδειχναν να τελειώνουν οι παίκτες του Ντέιβιντ Μόγες έκαναν αυτό που έμοιαζε… απίθανο! Μέσα σε διάστημα δύο λεπτών, Γέλαβιτς (83’) και Πιένααρ (85’) πάγωσαν το «Όλντ Τράφορντ», βάζοντας παράλληλα… φωτιά στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, μιας και ο Χάουαρντ ελάχιστα πριν το φινάλε είπε... όχι στην εξαιρετική ευκαιρία του Φέρντιναντ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Φέρντιναντ, Εβρά, Έβανς, Ράφαελ, Κάρικ, Βαλέντσια, Σκόουλς (86' Τζόουνς), Νάνι, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ

Έβερτον: Χάουαρντ, Χέιτινχα, Γιαγκέλκα, Ντιστέν (83' Κέιχιλ), Χίμπερτ, Πίενααρ, Νέβιλ, Όσμαν (63' ΜακΦάντεν), Φελαϊνί, Γκίμπσον, Γέλαβιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου