Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ξεφεύγει και περιμένει τον επόμενο

Το εμπόδιο της ΚΠΡ ξεπέρασε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0, σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, μία αποβολή από πλευράς φιλοξενούμενων και δύο δοκάρια για λογαριασμό των «Κόκκινων Διαβόλων». Οι γηπεδούχοι είχαν την καθολική υπεροχή στην αναμέτρηση και απέτρεψαν πολύ εύκολα τους αντιπάλους τους να απειλήσουν. Πάντως σε αυτό συντέλεσε και το αμφισβητούμενο πέναλτι που δόθηκε στον Άσλει Γιάνγκ και την αποβολή του Ντέρι στην ίδια φάση. Προηγουμένως βέβαια η φάση θα έπρεπε να είχε τελειώσει, καθώς ο εξτρέμ των μπέμπηδων ήταν οφσάιντ την στιγμή που δέχτηκε την μπάλα.

Εν πάση περιπτώσει οι παίκτες του Σέρ Άλεξ ήταν ανώτεροι και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα τέρματα εάν δεν υπήρχε ο Κένι και τα δοκάρια του. Ο τερματοφύλακας των Λονδρέζων πραγματοποίησε ορισμένες σημαντικές επεμβάσεις αλλά οι υπόλοιποι συμπαίκτες του δεν μπόρεσαν να τον βοηθήσουν πράττοντας κάτι θετικό επιθετικά. Πλέον με αυτήν την νίκη η Γιουνάιτεντ αύξησε την διαφορά στο συν οκτώ από την Σίτυ που τίθεται αντιμέτωπη σε λίγη ώρα με την Άρσεναλ. Από την αντίπερα όχθη οι ποδοσφαιριστές του Χιούγκς διατηρούνται πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά η απόστασή τους από αυτές τις θέσεις είναι μηδαμινή.

Α’ Ημίχρονο:

Πλήρης ήταν η κυριαρχία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο ημίχρονο, η οποία έθεσε από νωρίς τις βάσεις για την επικράτηση. Βέβαια καθοριστικό παράγοντα προκειμένου να συμβεί αυτό έπαιξε και η φάση του 15ου λεπτού, όπου υποδείχτηκε πέναλτι εις βάρος της ΚΠΡ και αποβολή. Ο Γιάνγκ δέχτηκε μία κάθετη μπαλιά από τον Ρούνει και έπεσε θεαματικά στο άγγιγμα του Ντέρι, με συνέπεια ο διαιτητής να σφυρίζει πέναλτι και να δείχνει την άγουσα για τα αποδυτήρια στον αμυντικό των φιλοξενούμενων. Εν τέλει την παράβαση ανέλαβε να την εκτελέσει ο Ρούνει, με τον Άγγλο να ευστοχεί για το 1-0. Πάντως οφείλει να σημειωθεί πως στο ξεκίνημα της φάσης ο Γιάνγκ βρίσκονταν εμφανώς σε αντικανονική θέση και έπρεπε να δοθεί οφσάιντ.

Το συγκεκριμένο «δώρο» δεν θέλησαν να αφήσουν να περάσει ανεκμετάλλευτο οι «Κόκκινοι Διάβολοι» και έτσι προσπάθησαν να χτίσουν στο προβάδισμα που είχαν. Έτσι λοιπόν άρχισαν να αυξάνουν την πίεση προς τους αντιπάλους τους ενώ έχοντας την κατοχή της μπάλας, απειλήθηκαν ελάχιστα. Για του λόγου το αληθές μόνο σε δύο περιπτώσεις ενοχλήθηκε η εστία των γηπεδούχων, με τα σουτ του Τάραμπτ. Ο Μαροκινός στο 20’ είδε τον Ντε Χέα να απομακρύνει την προσπάθειά του σε κόρνερ ενώ εν συνεχεία το λάθος του Ράφαελ δεν απέβη μοιραίο, καθώς το σουτ του διεθνή άσου σταμάτησε στον Έβανς.

Αντιθέτως οι πρωταθλητές Αγγλίας απώλεσαν πολλές ευκαιρίες και εάν ήταν πιο εύστοχοι θα μπορούσαν να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Στο 24’ η κοντινή κεφαλιά του Άσλει Γιάνγκ πέρασε εκτός ενώ λίγο αργότερα ο Κένι μπλόκαρε πολύ ωραία το μακρινό πλασέ του Ρούνει. Έπειτα το συρτό σουτ του Εβρά κατέληξε λίγο άουτ ενώ στην τελευταία καλή φάση του 45αλέπτου ο Σκόουλς δοκίμασε το πόδι του αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω.

Β’ Ημίχρονο:

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό μετά την ανάπαυλα, δεδομένου πως το σύνολο του Φέργκιουσον βρίσκονταν στην επίθεση ενώ οι Χούπς είχαν οπισθοχωρήσει παρόλο που έπρεπε να κυνηγήσουν ένα τέρμα για να αποσπάσουν κάτι θετικό από την συνάντηση. Οι μπέμπηδες μπήκαν με σκοπό να σημειώσουν και άλλα τέρματα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν πως σε ενδεχόμενη ισοβαθμία παίζει ρόλο η διαφορά τερμάτων. Το δεύτερο μέρος παραλίγο να αρχίσει ονειρικά για τους γηπεδούχους, ωστόσο το γκολ του Γουέλμπεκ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο νεαρός στράικερ βρήκε στόχο ύστερα από την παράλληλη σέντρα του Βαλένσια αλλά ο επόπτης θεώρησε πως βρίσκονταν σε αντικανονική θέση. Εντούτοις φαίνεται να βρίσκεται οριακά στην ίδια ευθεία.

Το ακυρωθέν γκολ δεν απέτρεψε την Γιουνάιτεντ να εξακολουθεί να εντείνει την πίεση προς την εστία της ΚΠΡ, ο οποίος ήταν ο μόνος διασωθέν της ομάδας του Χιούγκς. Ο ταλαντούχος τερματοφύλακας νίκησε σε αρκετές περιπτώσεις τους αντίπαλους επιθετικούς. Αρχικά και συγκεκριμένα στο 55 μπλόκαρε σταθερά το σουτ του Ρούνει, ενώ μετέπειτα αποσόβησε το τετ-α-τετ του Γουέλμπεκ. Η μεγαλύτερη απόκρουση όμως που πραγματοποίησε, ήταν στην προσπάθεια του Ράφαελ. Ο Βραζιλιάνος στόπαρε όμορφα την εξαιρετική μπαλιά του Σκόουλς, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Κένι να αποκρούει και την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού οι πρωταθλητές ήθελαν ένα δεύτερο γκολ ούτως ώστε να αποφύγουν να μπουν σε περιπέτειες. Παρά ταύτα και η ΚΠΡ δεν έδειχνε σε καμία περίπτωση ικανή με την απόδοση που είχε να παραβιάσει την εστία του Ντε Χέα. Ακολούθως η ανωτερότητα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβραβεύτηκε, με τον Σκόουλς να σημειώνει το τρίτο του τέρμα στην Πρέμιερ Λίγκ φέτος. Ο πολύπειρος μέσος με μία βολίδα έγραψε το 2-0, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στο κατάμεστο Όλντ Τράφορντ. Στο 79’ η Γιουνάιτεντ έχασε μία σημαντική ευκαιρία για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ αλλά το καταπληκτικό σουτ του Κάρικ προσέκρουσε στο δοκάρι και έτσι το 2-0 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου