Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Στο αφιλόξενο Ίγουντ Πάρκ δοκιμάζεται η Γιουνάιτεντ(Match Preview)


Η φόρμα των ομάδων στο «κόκκινο», το κίνητρο κάτι παραπάνω από σημαντικό και το καθήκον …ιερό. Η Μπλάκμπερν φιλοξενεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να θέλουν να συνεχίσουν την πορεία τους προς την κατάκτηση του τίτλου και τα «ρόδα» να μάχονται για τη σωτηρία.

Η ομάδα του Στιβ Κιν παρουσιάζεται αγνώριστη από τα μέσα Φεβρουαρίου και στα 6 παιχνίδια που έχει δώσει έχει μαζέψει 10 βαθμούς, έχοντας πάρει ανάσα στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην Πρέμιερ.

Οι Ρόβερς θέλουν να επαναλάβουν την εμφάνιση του «Ολντ Τράφορντ», που τους χάρισε το «τρίποντο», αλλά έχουν την πρόσφατη παράδοση απέναντί τους, αφού δεν έχουν καταφέρει να υποτάξουν τη Γιουνάιτεντ τα τελευταία 5 χρόνια στο «Ίγουντ Παρκ».

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δείχνει να έχει πάρει το δρόμο που οδηγεί στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος, έχοντας πάρει 9 από τα 10 τελευταία παιχνίδια και έχοντας αποσπαστεί 3 βαθμούς από τη συμπολίτισσα Σίτι.

Προϊστορία 10ετίας: 3-5-2

Πρώτος γύρος: Γιουνάιτεντ – Μπλάκμπερν 2-3

Μπλάκμπερν: Με την πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση του «Ίγουντ Παρκ» πέφτει σήμερα η «αυλαία» της 31ης αγωνιστικής στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Θα καταφέρει να περάσει η Γιουνάιτεντ από μία έδρα που «παραδοσιακά» τη δυσκολεύει ή τα «ρόδα» θα προχωρήσουν σε νίκη-χρυσάφι για την παραμονή; Όλα αυτά θα τα μάθουμε γύρω στα… μεσάνυχτα….

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα από την Μπόλτον με 2-1 και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη 17η θέση του πίνακα με 28 βαθμούς, ισόβαθμοι με τη 18η ΚΠΡ και τη 19η Γουίγκαν. Σε περίπτωση σημερινής νίκης ξεπερνούν τη 16η Μπόλτον (29 β.) και φτάνουν τη 15η Άστον Βίλα στο -2. Τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες (συγκομιδή 10 βαθμών) συνθέτουν το θετικό σερί της ομάδας του Στιβ Κιν στην τελευταία εξάδα αγώνων πρωταθλήματος.

Ο Κιν δεν αντιμετωπίζει κανένα νέο πρόβλημα τραυματισμού και προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση της ίδιας ενδεκάδας, με αυτή του προηγούμενου σαββατοκύριακου. Επανέκαμψε από τον τραυματισμό του ο Ντέιβιντ Ντουν και προβάλλει ως εναλλακτική λύση στη θέση του Μάουρο Φορμίκα.

Η πιθανή ενδεκάδα (4-4-1-1): Ρόμπινσον – Μάρτιν Όλσον, Νταν, Χάνλεϊ, Λόου – Μάρκους Όλσον, Πέντερσεν, Ν’ Ζονζί, Φορμίκα – Χόιλετ – Γιακούμπου.

Γιουνάιτεντ: Η Γιουνάιτεντ, από την πλευρά της, προέρχεται από το νικηφόρο 1-0 επί της Φουλάμ και διατηρείται αυτή τη στιγμή στην κορυφή με 73 βαθμούς, δύο περισσότερους από τη συμπολίτισσα Σίτι. Το σύνολο του Φέργκιουσον έχει σήμερα μία μοναδική ευκαιρία να πραγματοποιήσει «άλμα τίτλου», καθώς το ισόπαλο 3-3 των «πολιτών» με τη Σάντερλαντ, στο προχθεσινό παιχνίδι, του δίνει το δικαίωμα να ξεφύγει στο +5 με ενδεχόμενο σημερινό διπλό.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία δεκαετία η Γιουνάιτεντ έχει φύγει μόλις δύο φορές νικήτρια από το «Ίγουντ Παρκ». Σε περίοδο μεγάλης φόρμας βρίσκονται οι «μπέμπηδες», που έχουν πετύχει το «απόλυτο» στις τελευταίες έξι αγωνιστικές (6/6 και 18 βαθμοί). Ούτε κι εδώ εντοπίζονται προβλήματα τραυματισμών ή καρτών, με τον Αντόνιο Βαλένσια να βοηθάει τους Ρούνεϊ και Γουέλμπεκ στον επιθετικό τομέα.

Προσοχή: ο Αντόνιο Βαλένσια είναι ο 2ος παίκτης σε ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα (11 σε 19 συμμετοχές), πίσω από τον Νταβίντ Σίλβα της Μάντσεστερ Σίτι, όμως αυτές έχουν επιτευχθεί σε πολύ λιγότερα παιχνίδια, κάτι που του δίνει εξτρά «credit».

Η πιθανή ενδεκάδα (4-4-1-1): Ντε Χέα – Εβρά, Έβανς, Φέρντιναντ, Ράφαελ – Γιανγκ, Γκιγκς, Κάρικ, Βαλένσια – Ρούνεϊ – Γουέλμπεκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου